tirsdag 30. november 2010

Fire nye arter observert

Fortsatt er  det nye arter som kommer til, i dag har et gulspurv par ankommet sammen med et pilfink par. I tillegg har en spettmeis og en dompap av den kvinnelige typen stukket innom. Morsomt å observere hvordan de nye oppfører seg blant de dominerende kjøttmeisene. Gulspurv paret sitter avventende på rekkverket og så hopper de ned helt ytterst i blant de smulene som faller ned på verandagulvet. Spettmeisen har en helt annen taktikk. Kjappe raid inn fra siden, noen ganger på foringsrøret, andre ganger inn i haugen med rester på utebordet under foringsrøret. Dompap fruen så jeg ikke inne på matfatene, men kun sittende på rekkverket med en lokkende tone som om hun ville ha mannen på plass før middag!

mandag 29. november 2010

Gråsisik på besøk

I dag dukket det opp 2 gråsisik par på foringsplassen. Her er det ene under en liten pause. I tillegg er det nå ca 15 - 20 kjøttmeiser og to par med blåmeiser som har funnet fram hit. I tillegg til fuglebesøk så fikk jeg også et fint skue da jeg kjørte tilbake fra skolen i ettermiddag. Foran bilen vandret to rådyr sakte over veien, en mor med en etterkommer hadde god tid der de helt uanfektet vandret stille og rolig nedover mot Folkestad. Kameraet? Det lå på Hybern.



tirsdag 23. november 2010

Foringsplassen i Bø


Har i dag etablert en foringsstasjon på "hybern" i Bø. En foringsautomat er full av villfuglfrø. Foreløpig noe beskjedent besøk, men 6-8 kjøttmeiser og 2-3 blåmeiser har funnet ut at det er mat å få her oppe i lia. Får håpe at ryktet sprer seg slik at det blir mer trafikk etter hvert.