tirsdag 7. desember 2010

Islamsk terrorfare i Europa??

I rapporten European Union Terrorism Situation and Trend Report 2010 leser man at det i 2009 var en (1) islamistisk terroraksjon i Europa(Italia). Totalt var det 294 terrorangrep, av disse utførte separatist organisasjoner 237 av disse. 89 angrep ble utført eller forsøkt utført i Frankrike av grupper som Corsican. 148 av baskerne i Spania, venstreradikale står bak 15 angrep i Hellas, 23 i Spania og 2 i Italia. Nedgangen i terrorangrep i Europa har sunket med 33% sammenlignet med 2008 og hele 50% sammenlignet med 2007. Og enda er avisene i Norge(og Europa) fulle av advarseler om de muslimske ekstremistene. Jeg forstår det ikke og jeg siterer fra Klassekampen 24.11: Mediene og politikerne i Europa spiller en sentral rolle i å overdimensjonere faren fra islamistiske ekstremister. Slikt er ikke bare uetisk, men det har konskvenser som på sikt kan bli katastrofale. Muslimer generaliseres, trakasseringen øker. Frykten for islam og at muslimer skal ta over Europa sprer seg som ild i tørt grass. Sitat slutt.

Oss og dem tanken sprer seg, den siger inn i de mørkeste kriker og kroker i verdens beste land der misfornøyde mennesker(hvorfor i svarte er så mange nordmenn så misfornøyde??) blir mer og mer paranoide og ser den muslimske faren overalt. Vi har en historie som forteller hva massene kan gjøre når tankene om at det er oss mot dem får dypt nok feste.  

Hvis det er noe man bør være redd for i denne delen av verden så er det det ryktet USA skaffer seg rundt omkring. Norge, en alliert med en stormakt med sterkt utviklet paranoia bør nok legge mer kraft i å frigjøre seg fra det klamme grepet USA har på vår hverdag enn å bekymre seg for snikislamisering og islamistiske bombeangrep.

mandag 6. desember 2010

Nøtteskrike på søndagsbesøk


Og omtrent samtidig som nøtteskrika stakk dukket nok mannen til fru Dompap opp. Han var mer freidig enn fruen, hoppet rett inn på foringsrøret og forsynte seg. Etter tre, fire besøk forsvant han videre.

Etter hvert som formen steg etter lørdagens julebord så ble skia funnet fram og jeg ruslet rundt den røde løypa som var skiløype og tursti på den tiden hotellet var i drift. Skremte opp tre større fugler, ingen orrfugler men fikk ikke sett dem slik at jeg veit hva det var. Orrfuglen ventet til jeg var kommet tilbake, den fløy rett over huset og forsvant videre mot Svettelia.

Foto:  www.photosight.org/